Sposób przygotowania:
Zupa ze szparagami i dorszem
Włoszczyznę obieramy i kroimy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy i gotujemy do miękkości.
Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Łodygi kroimy na plasterki, główki zostawimy w całości.
Do wywaru wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach, wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki.
Do zupy dodajemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Całość zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy.
Zabielamy jogurtem lub mlekiem, mieszamy i gotowe. Smacznego :)
Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Łodygi kroimy na plasterki, główki zostawimy w całości.
Do wywaru wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach, wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki.
Do zupy dodajemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Całość zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy.
Zabielamy jogurtem lub mlekiem, mieszamy i gotowe. Smacznego :)