czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Zupa ze szparagami i dorszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niskokaloryczna zupa z zielonymi szparagami i kawałkami dorsza, zabielana jogurtem, to smaczna propozycja na obiad :)

Zupa ze szparagami i dorszem

Składniki:

Zupa ze szparagami i dorszem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze szparagami i dorszem
Włoszczyznę obieramy i kroimy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy i gotujemy do miękkości.

Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Łodygi kroimy na plasterki, główki zostawimy w całości.

Do wywaru wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach, wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki.

Do zupy dodajemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Całość zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy.

Zabielamy jogurtem lub mlekiem, mieszamy i gotowe. Smacznego :)

Tagi:

szparagi