Brodet-zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna zupa Brodet z rybek.

Brodet-zupa rybna

Składniki:

Brodet-zupa rybna

 

  • Składniki:
  • Ryby morskie 2000g
  • Cebula 200g
  • Oliwa z oliwek ( naturalna)
  • Pomidory 500g
  • Wino czerwone
  • Ocet winny
  • Pietruszka-nać 40g
  • Sól i pieprz 3g
  • Woda

Sposób przygotowania:

Brodet-zupa rybna
Przygotowanie:
Ryby morskie myje się bardzo dokładnie,oczyszcza i jeżeli możliwe,usuwa się ości.
Następnie dzieli się ryby na małe porcje.Cebulę kraje się w plastry i smaży na złoty kolor na oliwie,na cebulę kładzie się grube plastry pomidorów,na pomidorach kawałki ryby i posypuje się drobno posiekaną cebulą.Całość należy posolić i posypać pieprzem do smaku,zalać winem i octem winnym,dodać wodę i gotować zupę w odkrytym garnku na małym ogniu przez 45-50 minut,nie mieszając-można lekko potrząsnąć garnkiem.Zupę wyporcjowaną lub w wazie posypać zieloną pietruszką.