Sposób przygotowania:
Brokułowe babeczki
Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i bardzo drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przemyć i również bardzo drobno posiekać albo strzeć na tarce. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę oraz ząbki czosnku. Brokuł umyć, a następnie podzielić na mniejsze części. Na patelnię dać umyte i podzielone brokuły i zalać je białym winem. Całość dusić przez chwilę razem do miękkości. Podduszone brokuły dobrze zmiksować, a później dodać do nich śmietanę i bardzo dobrze pomieszać. Całość zagotować razem. DO tego dodać starty ser biały oraz całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Wszystko razem wymieszać. Foremki na babeczki posmarować margaryną, a następnie wlać do nich masę z brokuł, a na koniec wyłożyć je na talerz.