Sposób przygotowania:
Brokuły w migdałowym cieście
brokuły rozdrobnić na różyczki, blanszować w osolonej wodzie przez około 2 min i odstawic do osączenia.
Z jaj,mąki i migdałów za pomącą blendera przygotowac jednolite ciasto. Gdy ciasto wydaje sie zbyt gęste dodac odrobinę wody. Doprawić do smaku sola i pieprzem.Każdą różyczkę brokuła zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. po usmażeniu odsączyć z tłuszczu i podawać gorące z sosem chilli.
Z jaj,mąki i migdałów za pomącą blendera przygotowac jednolite ciasto. Gdy ciasto wydaje sie zbyt gęste dodac odrobinę wody. Doprawić do smaku sola i pieprzem.Każdą różyczkę brokuła zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. po usmażeniu odsączyć z tłuszczu i podawać gorące z sosem chilli.