Sposób przygotowania:
Brokuły z chilli i sosem kokosowym
Brokuły oczyścić, umyć, osączyć, podzielić na różyczki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Chilli umyć, usunąć pestki, drobno pokroić. Imbir obrać, umyć i posiekać. Cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 3 łyżki bulionu, dodać cebulę i czosnek, dusić 3 minuty. Dodać marchewkę, chilli, imbir, mleczko kokosowe i resztę bulionu. Zagotować, przykryć i dusić 5minut. Dodać brokuły, zagotować, gotować 10minut. Sezam uprażyć na suchej patelni. Warzywa przyprawić solą i pieprzem, dodać sos sojowy, skórkę z cytryny, wymieszać. Gotowe danie przełożyć do miski i posypać sezamem. Podawać na ciepło.