Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pożywne i kolorowe danie z brokułów, kukurydzy i prażonych ziaren

Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami

 

Sposób przygotowania:

Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie - do miękkości. Następnie przekładamy go na chwilę do zimnej wody, aby zakończyć proces gotowania i wykładamy na sitko albo durszlak - czekamy aż obcieknie z wody. W między czasie ziarna słonecznika i dyni prażymy na złoty kolor na łyżeczce masła. Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy przyprawiając pieprzem. Na talerzu rozkładamy brokuła. Posypujemy go odsączoną z zalewy kukurydzą. Następnie całość posypujemy pokruszoną fetą i polewamy sosem czosnkowym. Sałatkę posypujemy prażonymi ziarnami i zajadamy :) Smacznego :)
Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie.
Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami
W między czasie ziarna słonecznika i dyni prażymy na złoty kolor na łyżeczce masła.
Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami
Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy przyprawiając pieprzem.
Brokuły z fetą i prażonymi ziarnami
Sałatkę posypujemy prażonymi ziarnami i zajadamy :)