Sposób przygotowania:
Brokuły zapiekane w pieczarkach
Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, opłukać i ugotować w osolonej wodzie i po przestudzeniu pokroić w kostkę.
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć i połączyć z brokułami oraz z gałką muszkatołową i solą.
Pieczarki obrać, usunąć trzonki, umyć, lekko posolić i napełnić farszem z brokułów i boczku, posypać tartym serem i zapiekać przez 25 minut w 180st C.
Podawać na gorąco jako przystawkę
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć i połączyć z brokułami oraz z gałką muszkatołową i solą.
Pieczarki obrać, usunąć trzonki, umyć, lekko posolić i napełnić farszem z brokułów i boczku, posypać tartym serem i zapiekać przez 25 minut w 180st C.
Podawać na gorąco jako przystawkę