Sposób przygotowania:
Brokuły zapiekane z serem twarogowym
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, włożyć do miski. Dodać pokruszony twaróg, pół szklanki śmietany, roztrzepane jajka, 4 łyżki mąki i gałkę muszkatołową. Wszystko razem dokładnie wymieszać. przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-190 stopni na ok 45 minut.
Sos: Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć ze śmietaną i ciągle mieszając gotować przez chwilę. przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zapiekankę polać sosem i posypać zieleniną.
Sos: Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć ze śmietaną i ciągle mieszając gotować przez chwilę. przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zapiekankę polać sosem i posypać zieleniną.