Sposób przygotowania:
Brotula w ziołach
Ryby opłukać i osuszyć. Każdą rybę oprószyć do smaku w środku i na zewnątrz solą morską i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Do każdej ryby włożyć łyżeczkę masła. Całe gałązki ziół włożyć również do środka ryb. Wszystkie włożyć w rękach do pieczenia ryb. Piecz w temperaturze 200 stopni około 20-30 minut.
![Brotula w ziołach Brotula w ziołach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/brotula-w-ziolach-315399.jpg)
![Brotula w ziołach Brotula w ziołach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/brotula-w-ziolach-315400.jpg)
![Brotula w ziołach Brotula w ziołach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/brotula-w-ziolach-315401.jpg)