paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Brotula w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczona brotula wypełniona świeżymi ziołami tymiankiem i majerankiem z masełkiem, oprószona solą morską i grubo mielonym kolorowym pieprzem.

Brotula w ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brotula w ziołach

 

  • brotula 3 sztuki
  • masło 3 łyżeczki
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
  • tymianek (świeży) do smaku
  • majeranek (świeży) do smaku

Sposób przygotowania:

Brotula w ziołach
Ryby opłukać i osuszyć. Każdą rybę oprószyć do smaku w środku i na zewnątrz solą morską i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Do każdej ryby włożyć łyżeczkę masła. Całe gałązki ziół włożyć również do środka ryb. Wszystkie włożyć w rękach do pieczenia ryb. Piecz w temperaturze 200 stopni około 20-30 minut.
Brotula w ziołach
Każdą rybę oprószyć do smaku w środku i na zewnątrz solą morską i grubo mielonym
Brotula w ziołach
Do każdej ryby włożyć łyżeczkę masła. Całe gałązki ziół włożyć również do środka ryb.
Brotula w ziołach
Wszystkie włożyć w rękach do pieczenia ryb. Piecz w temperaturze 200 stopni około 20-30 minut.