MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Ryba w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba pachnąca ziołami z dodatkiem czosnku to zdrowe i smaczne danie.

Ryba w ziołach

Składniki:

Ryba w ziołach

 

  • 400g filetów z mintaja
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżka oleju
  • sok z połowy cytryny
  • 200g mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w ziołach
Filety z mintaja opłukać i osuszyć na papierowych ręcznikach ,następnie posolić, oprószyć pieprzem. W miseczce przygotować ziołową marynatę, dodać czosnek wycisnąć przez praskę, koperek, tymianek,bazylię, dolać sok z cytryny i olej.
Marynatę dobrze wymieszać i posmarować nią płaty ryby z obu stron.Ryby przykryć i włożyć do lodówki na 2 godziny.Następnie
wyjąć z zalewy, odsączyć, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. z obu stron przez 7 minut.