Sposób przygotowania:
Ryba w ziołach
Filety z mintaja opłukać i osuszyć na papierowych ręcznikach ,następnie posolić, oprószyć pieprzem. W miseczce przygotować ziołową marynatę, dodać czosnek wycisnąć przez praskę, koperek, tymianek,bazylię, dolać sok z cytryny i olej.
Marynatę dobrze wymieszać i posmarować nią płaty ryby z obu stron.Ryby przykryć i włożyć do lodówki na 2 godziny.Następnie
wyjąć z zalewy, odsączyć, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. z obu stron przez 7 minut.
Marynatę dobrze wymieszać i posmarować nią płaty ryby z obu stron.Ryby przykryć i włożyć do lodówki na 2 godziny.Następnie
wyjąć z zalewy, odsączyć, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. z obu stron przez 7 minut.