Sposób przygotowania:
Brownie w jajkach
Na początku przygotowujemy skorupki jaj. W każdej skorupce należy zrobić dziurkę od szerszej strony ostrym nożem i powiększyć ją do średnicy około 1 cm. Wyciągnąć jajko ze skorupki pomagając sobie wykałaczką. Wnętrze dokładnie umyć, zalać wrzątkiem, żeby woda nalała się do środka i gotować około 5 minut. Wodę wylać, skorupki wysuszyć. Olej, cukry, miód i połamaną czekoladę włożyć do rondla, ustawić na małym ogniu i podgrzewać do rozpuszczenia, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia. W misce przesiać mąkę i kakao, dodać do rondla i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Formę na muffinki wyłożyć folią aluminiową, tak, żeby jajka stały pionowo i się nie przewracały, napełnić skorupki do 3/4 wysokości. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni, włożyć jajka i piec około 25 minut. Dowolnie udekorować.
gosiapiotrek23
domagi
Dziękuję, ale na prawdę warto poświecić trochę czasu :)
Igraszki Losu
domagi
Polecam do wypróbowania :)
karola25
domagi
Dziękuję :)