Sposób przygotowania:
Brownie wg Nigelli LawsonEtap 1
 
Masło pokroić, czekolady deserowe połamać na mniejsze kawałki. Masło i czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Etap 2
 
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem.
Etap 3
 
Do kremu jajecznego stopniowo dolewać czekoladowo-maślaną masę, cały czas ucierać.
Etap 4
 
Dodać mąkę, wymieszać.
Etap 5
 
Mleczne czekolady posiekać, dodać do ciasta, ponownie wymieszać.
Etap 6
 
Ciasto przełożyć do dużej foremki (ok. 23x36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 7
 
Ciasto piec w 180 stopniach do "suchego patyczka" (ja piekłam ok. 50 minut). Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
