Sposób przygotowania:
Brownie z kandyzowaną dyniąETAP 1:
Kandyzowana dynia:
Dynię obierasz i kroisz na małe kawałki. Do rondla o grubym dnie włóż masło i cukier, rozpuść na małym ogniu, dodaj dynię i podsmażaj na malutkim ogniu przez około 5 minut aż dynia zrobi się szklista. Dynię przełóż do czystego słoiczka, przechowuj w lodówce.
Ciasto:
Przygotuj prostokątną foremkę 20x25 cm, dno oraz boki wyłóż papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Masło oraz czekoladę włóż do rondla o grubym dnie. Podgrzewaj do momentu gdy składniki dokładnie się rozpuszczą. Dokładnie wymieszaj, zestaw z ognia lekko przestudź.
Do przestudzonej czekoladowej masy dodaj jajka,cukier oraz mąkę ,dokładnie wymieszaj. Czynność nie wymaga użycia miksera, ja mieszam ciasto za pomocą trzepaczki.
Gotowe ciasto przełóż do foremki,wyrównaj wierzch. Na wierzchu ułóż dynię oraz czekoladki. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez 35 minut.
Gotowe przestudź, pokrój na małe porcje i rozkoszuj się tym jesiennym przysmakiem.