ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Brownie z musem malinowym-pycha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniałe połączenie czekolady i malin

Brownie z musem malinowym-pycha Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Brownie z musem malinowym-pycha

 

  • Brownie:
  • 150 g masła
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • szklanka cukru
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • pół szklanki mąki
  • Masa malinowa:
  • szklanka mrożonych malin
  • pół szklanki cukru
  • serek mescarpone- mały
  • polewa:
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki

 

 

Sposób przygotowania:

Brownie z musem malinowym-pycha
Ciasto: 1. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni . 2. Tortownicę wyłozyć pergaminem 3. W rondelku rozpuszczamy czekoladę i masło, mieszamy cały czas . 4. trzepaczką wmieszamy w czekoladową masę cukier. 5. Stopniowo dodajemy do masy roztrzepane jajka i szybko mieszamy. 6. Dodajemy do masy esencję i sól i stopniowo dodajemy do ciasta mąkę. 8. Dobrze wymieszane ciasto wylej do tortownicy i wstaw ją do piekarnika. 9. Piecz około 35-40 minut - patyczek włożony w środek ciasta, po wyjęciu ma być PRAWIE czysty. Ciasto ma odchodzić od brzegów tortownicy. 10. Upieczone ciasto odstaw do ostygnięcia. Masa malinowa: zmrożone maliny zmiksować z cukrem i potem zmiksować z serkiem. Polewa: 1. Na małym ogniu w rondelku rozpuść czekoladę wraz z masłem i kremówką. Mieszamy masę i zdejmujemy z ognia od razu po dobrym połączeniu się składników. Na wystudzone ciasto wykładamy masę malinową i polewamy polewą. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Brownie z musem malinowym-pycha
Po polaniu wstawiamy do lodówki, sugeruję krojenie na nieduże kawałki, jest słodkiei za dużo się go nie zje