nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Brownie z orzechami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie brownie z orzechami włoskimi i suszoną żurawiną, dla wszystkich tych co nie liczą kalorii :)

Brownie z orzechami i żurawiną

Składniki:

Brownie z orzechami i żurawiną

 

  • 200 g czekolady deserowej
  • 3 jaja
  • 200 g masla
  • 1 cukier waniliowy
  • 160 g cukru
  • Pol lyzki maki pszennej
  • 120 g orzechów wloskich
  • Garsc suszonej zurawiny

Sposób przygotowania:

Brownie z orzechami i żurawiną

ETAP 1:

Orzechy podprażamy na suchej patelni, kroimy. Wrzucamy do miski razem z żurawiną, dodajemy make i mieszamy.

W garnku rozpuszczamy masło z czekolada, ale nie podgrzewamy nadmiernie mocno.

Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Roztrzepujemy trzepaczka ale nie ubijamy na sztywno.

Do jajek wlewamy powoli masę czekoladowa i mieszamy. Dodajemy orzechy i żurawinę, łączymy.

Pieczemy w 180 stopniach ok. 35-45 minut.