Sposób przygotowania:
Jogurtowiec na biszkoptach z bananem
Do szklanki wrzącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy. W międzyczasie folią wkładamy tortownice i układamy w niej biszkopty.
Do miski przekładamy jogurt i wsypujemy cukier oraz wlewamy letnią żelatyną, dokładnie mieszamy i przelewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Banana obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, układamy na steżonej masie jogurtowej i wlewamy ostudzoną galaretkę.
Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do miski przekładamy jogurt i wsypujemy cukier oraz wlewamy letnią żelatyną, dokładnie mieszamy i przelewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Banana obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, układamy na steżonej masie jogurtowej i wlewamy ostudzoną galaretkę.
Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
redakcja
kuchenny świat