czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Brownie z serkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne czekoladowe ciasto z serowymi łatami. Idealne na chandrę:) Świetnie sprawdzi się także podczas pikniku.

Brownie z serkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brownie z serkiem

 

  • Brownie:
  • 3 jajka,
  • 200g gorzkiej czekolady,
  • 100g mlecznej czekolady,
  • 100g masła,
  • 150g cukru pudru,
  • szczypta soli,
  • 200g mąki pszennej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.

 

  • Masa serowa:
  • 400 g białego sera,
  • 2 jajka,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • łyżka cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:

Brownie z serkiem
1. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stale ucierając, dodawać po jednym jajku. następnie dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Na koniec dodać stopioną na parze, zimną czekoladę. Krótko utrzeć. 2. Ser zmielić. Zmiksować z jajkami oraz cukrami na gładką masę. 3/4 masy czekoladowej wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 24x27cm. Następnie wylać całą masę serową. Kłaść kleksy z reszty masy czekoladowej. Piec około 50 minut w temp. 180st.
Brownie z serkiem
Przygotowac masę czekoaldową. 3/4 wyłożyć na blachę
Brownie z serkiem
Na masę czekoladową wyłożyc całą masę serową
Brownie z serkiem
Ułożyć kleksy z reszty masy czekoladowej, upiec