kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Brukselka w sosie mlecznym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem.

Brukselka w sosie mlecznym

Składniki:

Brukselka w sosie mlecznym

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w sosie mlecznym
Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10-15 min. , odcedzić. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, wlać do brukselki, dodać posiekany koperek, zamieszać, chwilę pogotować i doprawić.

Tagi:

brukselka