agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

brukselka z jajami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie dla osób lubiących brukselkę.

brukselka z jajami

Składniki:

brukselka z jajami

 

 

Sposób przygotowania:

brukselka z jajami
Brukselkę dobrze i dokładnie oczyścić. Kolejno umyć po bieżącą woda, zalać wrzątkiem, dodać odrobinę cukru i soli, gotować do miękkości. W osolonej wodzie ugotować jajka na twardo, kolejno obrać. Miękką brukselkę wyłożyć do salaterki. Jajka posiekać i posypać nim brukselkę. Koperek opłukać osuszyć , drobno posiekać i oprószyć brukselkę. masło rozpuścić, wsypać bułkę tartą, zrumienić i polać nią brukselkę.