noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

brukselka z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taka brukselka bedzie smakowała każdemu

brukselka z migdałami

Składniki:

brukselka z migdałami

 

Sposób przygotowania:

brukselka z migdałami
Migdały podsmażamy na suchej patelni aż się zarumienią. Brukselkę zagotowujemy, gotujemy na półmiekko, odcedzamy, przepłukujemy zimna wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i łyżkę margaryny, przez chwilkę smażymy rozgnieciony ząbek czosnku. Na patelnię wrzucamy starta skórkę z połówki cytryny oraz dwie łyżeczki soku z cytryny. Wlewamy bulion, zagotowujemy, dorzucamy brukselkę i gotujemy do czasu odparowania połowy bulionu. Doprawiamy, wrzucamy migdały. Podajemy na ciepło.

Tagi:

brukselka