Sposób przygotowania:
Brukselka z warzywami na ciepło
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Brukselkę czyścimy i myjemy. Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa przekładamy do gotującej się wody i gotujemy.
W międzyczasie obieramy cebulę, paprykę myjemy i kroimy warzywa, dodajemy do garnka.
Do słoiczka wlewamy wodę i dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy i gotujemy przez chwilę.
Na samym końcu dodajemy śmietankę.
W międzyczasie obieramy cebulę, paprykę myjemy i kroimy warzywa, dodajemy do garnka.
Do słoiczka wlewamy wodę i dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy i gotujemy przez chwilę.
Na samym końcu dodajemy śmietankę.