Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kotleciki a'la ratatouille

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowe i pyszne kotleciki polecają się na jesienne dni. Podałam tak smaczne kotlety warzywne z sosem czosnkowym. Przepis z zagranicznej strony.

Kotleciki a'la ratatouille Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki a'la ratatouille

na kotlety

Sposób przygotowania:

Kotleciki a'la ratatouille
Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski.

Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.

Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut.

Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.

Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.

Piec w 180 stop przez ok. 25 minut.

Podawać z sosem czosnkowym.
Kotleciki a'la ratatouille
Wszystkie warzywa zostały obrane i starte na tarce
Kotleciki a'la ratatouille
Do startych warzyw dodano jajka ser i podsmażoną cebulę
Kotleciki a'la ratatouille
Wszystkie składniki zostały dokładnie wymieszane
Kotleciki a'la ratatouille
Z warzyw uformowano kotleciki i ułozono na blasze