Sposób przygotowania:
Kotleciki a'la ratatouille
Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.
Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut.
Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.
Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop przez ok. 25 minut.
Podawać z sosem czosnkowym.
Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.
Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut.
Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.
Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180 stop przez ok. 25 minut.
Podawać z sosem czosnkowym.
kasia900
Zdrowo i smacznie, czyli tak jak lubię!