kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Brukselka z wody z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem.

Brukselka z wody z serem

Składniki:

Brukselka z wody z serem

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z wody z serem
Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10-15 min. Miękka brukselkę odcedzić, odsączyć, włożyć do naczynia żaroodpornego, polać stopionym masłem, posypać startym serem i zapiec ok. 30 minut przez 160 stopni C.