Jullia_

Jullia_

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Bruschetta z pomidorami i mocarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i przepyszna przystawka przed włoskim daniem, która pobudza apetyt.

Bruschetta z pomidorami i mocarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta z pomidorami i mocarellą

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z pomidorami i mocarellą
Na początek kroimy chleb lub ciabatę na kromki. Możemy użyć również innego pieczywa, które Wam odpowiada. Pomidor oraz mocarellę kroimy w drobną kostkę. Pomidora można, ale nie trzeba obierać ze skórki. Wrzucamy do miski pokrojone pomidory i ser, dodajemy porwane listki bazylii, szczyptę soli oraz troche oliwy. Dodajemy również rozgniecione ząbki czosnku. Kromki pieczywa podgrzewamy w piekarniku aż bedą chrupiące i zlote. Wykładamy je na talerz i polewamy oliwą oraz octem balsamicznym według uznania. Na wierzch wykladamy naszą przygotowaną salsę. Całość można rownież polać octem balsamicznym do smaku. Smacznego.
Bruschetta z pomidorami i mocarellą
Kroimy ciabattę lub bułkę paryską na porcje.
Bruschetta z pomidorami i mocarellą
Pomidora kroimy w niewielką kostkę, bazylie siekamy lub rwiemy.
Bruschetta z pomidorami i mocarellą
Dodajemy drobno pokrojoną mocarellę i przyprawiamy.
Bruschetta z pomidorami i mocarellą
Kromki opiekamy i polewamy oliwa oraz octem balsamicznym przed nałożeniem mieszanki z pomidorami.

Tagi:

pomidory