gosia76

gosia76

Kucharz
[Przepisów: 12]

Bruschette al pomodoro

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bruschette al pomodoro - znakomita przystawka

Bruschette al pomodoro

Składniki:

Bruschette al pomodoro

 

  • 10 kromek chleba
  • 5 dojrzalych pomidorow
  • 2 zabki czosnku
  • lyzeczka oregano
  • kilka lyzek oliwy (6/7)
  • sol, pieprz do smaku

 

 

  • Mozna dodac swieza, posiekana bazylie.

Sposób przygotowania:

Bruschette al pomodoro
Umyte pomidory pokroic na male kawalki, dodac przecisniety czosnek, oregano, sol, pieprz i oliwe. Dokladnie wymieszac i odstawic na godzine aby nabraly smaku. Chleb podpiekamy w piekarniku, na gorace kromki kladziemy pomidory i serwujemy. Bardzo lubie bruschette z pokrojona w malutka kosteczke mozzarella.

Tagi:

chleb