iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Bryzol cielęcy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis idealny dla osób, które chcą zrobić coś smacznego na kolację lub objad.

Bryzol cielęcy

Składniki:

Bryzol cielęcy

 

Sposób przygotowania:

Bryzol cielęcy
Mięso umyć, osuszyć, obrać z błony. Ostrym nożem ciąć skośnie, duże, cienkie plastry mięsa. Każdy lekko pobić młotkiem, doprowadzając go do grubości 0,5 cm bez kształtowania. Posolić, oprószyć mąką, obrumienić z obu stron na gorącym tłuszczu, dosmażyc na małym ogniu. W czasie dosmażania można dodać masło. Wydawać wprost z patelni, na nagrzanym talerzu, z ziemniakami oraz warzywami z wody i sórówkami.

Tagi:

beza bezy