Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Bryzol wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zwykly, prosty, pyszny...bryzol wołowy.

Bryzol wołowy

Składniki:

Bryzol wołowy

 

  • 60 dkg udźca wołowego
  • oliwa lub olej do smazenia
  • sól i pieprz
  • 4 jajka

 

Sposób przygotowania:

Bryzol wołowy
mięso podzielić na 4 części, delikatnie je rozbić, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na oliwie lub oleju, dusić pod przykryciem do miękkości. Usmażyć jajka sadzone, każde z nich ułożyć na mięsie. Można podawać z pieczarkami zamiast jajka. Najlepsze z ziemniakami i koperkiem oraz surówką z białej kapusty z odrobiną czosnku.

Tagi:

jajko jajka