Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa delicja
Ciasto pieczemy w dużej prostokątnej blaszce,studzimy i dzielimy na 2 równe placki.Nasączamy je sokiem brzoskwiniowym z puszki.Żelatynę i cukier rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku i studzimy.Maślankę i rozpuszczoną żelatynę mieszamy ze sobą i lekko tężejącą masę wylewamy na warstwę biszkoptu,a nakrywamy drugim plackiem biszkoptowym.Rozpuszczamy galaretki w/g przepisu na opakowaniu i dodajemy pokrojoną brzoskwinię.Studzimy i zalewamy ciasto tężejącą galaretką.Na zastygłą galaretkę wykładamy ubitą bitą śmietanę(Śnieżkę),dekorujemy połówkami delicji układając dowolny wzór.Odstawiamy do zastygnięcia.Smacznego.
msewka
jovi
iwi69
Sarenka
elzbieta8960
Mirka227
5!
luna
pusieczek2@wp.pl
misia53
robertjankopp