Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa delicja
Biszkopty: Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty. Mąkę przesiewamy proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy olej. Pieczemy ok 15 min w temp 180 st. Masa: Jedną szklankę soku z brzoskwiń zagotowujemy. Żółtka, budyń, cukier i mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody lub soku spod brzoskwiń jeśli jeszcze został. Następnie wlewamy do gotującego się soku i gotujemy budyń. Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Z jednego biszkopta wycinamy wąską szklanką kółka jedno obok drugiego pozostawiając malutkie przerwy. Przełożenie: Cały biszkopt masa biszkopt wycięty do otworów brzoskwinie pokrojone w kostkę i tężejąca galaretka na to wycięte kółka polewa