alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Brzoskwiniowa delicja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne ciasto, troszkę pracochłonne ale naprawdę warto

Brzoskwiniowa delicja Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brzoskwiniowa delicja

 

  • biszkopty:
  • 8 jaj
  • 12 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek oleju
  • masa:
  • 200 g masła
  • brzoskwinie w puszce
  • budyń śmietankowy
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka cukier
  • polewa czekoladowa
  • galaretka brzoskwiniowa

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowa delicja
Biszkopty: Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty. Mąkę przesiewamy proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ubijając. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy olej. Pieczemy ok 15 min w temp 180 st. Masa: Jedną szklankę soku z brzoskwiń zagotowujemy. Żółtka, budyń, cukier i mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody lub soku spod brzoskwiń jeśli jeszcze został. Następnie wlewamy do gotującego się soku i gotujemy budyń. Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Z jednego biszkopta wycinamy wąską szklanką kółka jedno obok drugiego pozostawiając malutkie przerwy. Przełożenie: Cały biszkopt masa biszkopt wycięty do otworów brzoskwinie pokrojone w kostkę i tężejąca galaretka na to wycięte kółka polewa
Brzoskwiniowa delicja
z podanych składników pieczemy dwabiszkopty
Brzoskwiniowa delicja
z jednego biszkopta wycinamy szklanką kółka
Brzoskwiniowa delicja
z podanych składników gotujemy brzoskwiniowy budyń

Tagi:

biszkopt