Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa delicja 2
Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu (z mniejszą ilością mleka,ok 200ml. na jedną porcję) Wystudzić. Masło zmiksować na puch a następnie dodawać porcjami ostudzony budyń, nie przestając mieszać.Galaretkę rozpuścić w 500ml gorącej wody. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki.W blaszce wyścielonej folią spożywczą ułożyć warstwę herbatników, na to 1/3 kremu budyniowego, wierzch przykryć 1/3 owoców.Następnie na warstwę brzoskwiń ułożyć kolejne 20 herbatników. 1/3 kremu budyniowego, 1/3 brzoskwiń, resztę ciastek, pozostały krem oraz owoce. Całość przykryć tężejącą galaretką brzoskwiniową.Przed podaniem ciasto chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
KasiaJulcia