lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Brzoskwiniowa pychotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

placek z brzoskwiniami i pianką kokosową

Brzoskwiniowa pychotka

Składniki:

Brzoskwiniowa pychotka

 

  • ciasto:
  • kostka masła
  • 5 jaj
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • kieliszek rumu
  • 2 kisiele cytrynowe
  • 15 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • masa:
  • 3 białka
  • sok z cytryny
  • 15 dag cukru
  • 1/2 opakowania wiórek kokosowych
  • brzoskwinie

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowa pychotka
Ciasto:
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.Dodaj żółtka,białka wymieszaj na pianę.Mąkę wymieszaj z kisielem i proszkiem do pieczenia.Połącz ze sobą wszystkie składniki,na końcu dodaj pianę z białek,wymieszaj ciasto i piecz w temp 180 st przez 35 minut.
Masa:
Białka ubij na pianę ze szczyptą soli.Pod koniec ubijania dodaj cukier i sok z cytryny.Ubijaj aż cukier się rozpuści.Pianę wymieszaj z wiórkami kokosowymi.

Na upieczone ciasto ułóż cząstki brzoskwiń i wylej na nie pianę kokosową.Zapiecz ciasto aż piana będzie koloru złotego.Ostudź i podawaj.

Tagi:

ciasto