Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa sałatka
Fileta z kurczaka płuczemy, odsączamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowanego przyprawiamy i smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju, dodając kurkumę. Fileta smażymy raczej krótko, a na większym ogniu- wówczas jest bardziej soczysty. Tak przygotowanego studzimy. Liście sałaty i rukoli płuczemy i osuszamy. Sałatę delikatnie rwiemy na mniejsze części. Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w cienkie paseczki. Na przygotowane talerzyki układamy naprzemiennie przygotowane składniki: rukola, sałata, kostki fileta i brzoskwinie. Następnie przygotowujemy dressing, czyli mieszamy ze sobą oliwę, sok z cytryny i doprawiamy całość do smaku. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Całość dodatkowo oprószamy płatkami migdałowymi. Podajemy.
marietta
Mark Marecki