Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec
MASA:
Wlać do garnka 1/2 litra mleka dodać do tego mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, razem zmiksować. Do drugiego garnka nalać 1/2 litra mleka i wsypać cukier i cukier waniliowy, stale gotując. Gdy cukier się rozpuści wlać mleko z pierwszego garnka i mieszać dopóki nie powstanie gęsta masa. Gdy masa wystygnie dodaj kostkę masła i razem zmiksuj. Masę połóż na biszkopt. Na to daj cienko pokrojone brzoskwinie. Na to wylej galaretkę.
Wlać do garnka 1/2 litra mleka dodać do tego mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, razem zmiksować. Do drugiego garnka nalać 1/2 litra mleka i wsypać cukier i cukier waniliowy, stale gotując. Gdy cukier się rozpuści wlać mleko z pierwszego garnka i mieszać dopóki nie powstanie gęsta masa. Gdy masa wystygnie dodaj kostkę masła i razem zmiksuj. Masę połóż na biszkopt. Na to daj cienko pokrojone brzoskwinie. Na to wylej galaretkę.
Mati13