alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Brzoskwińka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasto ładnie się prezentuje jest wysokie. i kolorowe

Brzoskwińka

Składniki:

Brzoskwińka

 

  • Biszkopt,
  • 5 szt jajka,
  • 5 łyżek cukier,
  • 5 łyżek mąka pszenna,
  • łyżeczka proszek do pieczenia,
  • Masa brzoskwiniowa,
  • 1 szt brzoskwinie w puszce,
  • 2 szt budyń śmietankowy,
  • 1 l sok pomarańczowy,
  • 0,5 szkl cukier,
  • bita śmietana,
  • 0,5 l kremówka,
  • 3-4 łyżki cukier puder,
  • 2 szt śmietan fix,
  • do wyłożenia herbatniki petit bery

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwińka
Biszkopt; białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtku i ubijać tak długo aż ciasto nie będzie sztywne. Mąkę przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i mieszając łyżką.Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem.Piec około 25 min w 160 st. Masa brzoskwiniowa; odlać 1 szklankę soku i w nim wymieszać budynie ,resztę soku zagotować z cukrem wlać rozmieszany budyń,zagotować..Do gorącej masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i gorącą masę wylać na biszkopt. Bita śmietana; zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder ,śmietan fix i całość zmiksować.Wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową. Na bitej śmietanie ułożyć herbatniki namoczone w soku z brzoskwiń.