Sposób przygotowania:
Brzoskwińka
Biszkopt; białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtku i ubijać tak długo aż ciasto nie będzie sztywne. Mąkę przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej i mieszając łyżką.Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem.Piec około 25 min w 160 st. Masa brzoskwiniowa; odlać 1 szklankę soku i w nim wymieszać budynie ,resztę soku zagotować z cukrem wlać rozmieszany budyń,zagotować..Do gorącej masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i gorącą masę wylać na biszkopt. Bita śmietana; zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder ,śmietan fix i całość zmiksować.Wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową. Na bitej śmietanie ułożyć herbatniki namoczone w soku z brzoskwiń.