Sposób przygotowania:
Brzoskwinko - truskaweczka
BISZKOPT : Z białek ubić pianę, dodać cukier, następnie żółtka i resztę składników, delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę 25x35 cm i piec 25 minut w 170 st.
MASA ŚMIETANOWA : Galaretki rozpuścić w ½ l wody. Śmietanę ubić z cukrem. Przestudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany, dodać brzoskwinie i truskawki pokrojone na kawałeczki. Zamieszać i wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch ułożyć brzoskwinie i truskawki ( pozostałe pół puszki i ok. 20 dag trusk ) i zalać galaretką brzoskwiniową- 2 galaretki na niecałe 3 szkl. wody.
SMACZNEGO :)
MASA ŚMIETANOWA : Galaretki rozpuścić w ½ l wody. Śmietanę ubić z cukrem. Przestudzoną galaretkę wlać do ubitej śmietany, dodać brzoskwinie i truskawki pokrojone na kawałeczki. Zamieszać i wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia. Na wierzch ułożyć brzoskwinie i truskawki ( pozostałe pół puszki i ok. 20 dag trusk ) i zalać galaretką brzoskwiniową- 2 galaretki na niecałe 3 szkl. wody.
SMACZNEGO :)
bajtek