s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Brzuszek pieczony

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie mięsko smakuje bez porównania lepiej niż zakupione w sklepie.

Brzuszek pieczony

Składniki:

Brzuszek pieczony

 

  • 1,5 kg brzuszka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Brzuszek pieczony
1.Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brzuszek zwijamy i związujemy mocno cienkim bawełnianym sznurkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);
2.Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2,5 godziny.

Tagi:

brzuszek