gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Buchta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

polecam, ciasto jest naprawdę świetne

Buchta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buchta

 

 

Sposób przygotowania:

Buchta
Drożdże pokruszyć do naczynia, w którym jest niewielka ilość mleka. Następnie do dużej osobnej miski dać mąkę, zrobić dziurkę, wlać rozrobione drożdże, jajko, żółtka i cukier. Na koniec dodać resztę mleka i wyrabiać ręką. W między czasie roztopić margarynę. Ciepłą dać pod koniec wyrabiania. Wyrabiać, aby ciasto odstawało od ręki. Dać pod ściereczkę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Ser zmielić. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodawać zmielony ser i budyń. Pod koniec dodać ubita pianę z białek. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę, na to położyć ser i włożyć do piekarnika. Piec w 180 st. przez ok. 55 minut.
Buchta
Ciasto jest naprawdę bardzo dobre. Polecam zrobić.