goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Buchty.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Śliwki można zastąpić np. morelami, brzoskwiniami.

Buchty.

Składniki:

Buchty.

 

 

 

  • cukier puder do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Buchty.
Do mleka dajemy rozkruszone drożdże, 2 łyżki cukru oraz mąki. Mieszamy i odstawiamy na około 40 minut w ciepłe miejsce. Pozostały cukier łączymy z żółtkami i ucieramy. Do mąki dodajemy rozczyn oraz miękkie masło, odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 30 porcji, w każdą owijamy połówkę śliwki, zanurzamy z stopionym maśle.Odstawiamy na kilka minut a następnie pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.

Tagi:

śliwki