Kozłek

Kozłek

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Budyń dyniowy na mleczku kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki, delikatny, kremowy budyń dyniowy na mleczku kokosowym oprószony wiórkami kokosowymi i migdałami, to znakomita przekąska między posiłkami.

Budyń dyniowy na mleczku kokosowym

Składniki:

Budyń dyniowy na mleczku kokosowym

 

  • 1x Dynia kostka Hortex mleczko kokosowe 400 ml

  • woda 80 ml
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • wiórki kokosowe

  • płatki migdałowe


Sposób przygotowania:

Budyń dyniowy na mleczku kokosowym
300 g dyni gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Po wystudzeniu odlewamy wodę i miksujemy dynię na puree. W osobnym garnku gotujemy przez chwilę mleczko kokosowe z miodem. Następnie dodajemy do tego puree z dyni. Dokładnie mieszamy. Na końcu zagęszczamy wszystko mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Wlewamy budyń do miseczek. Dekorujemy podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.

Tagi:

dynia