Sposób przygotowania:
Budyń owsiany
Szklankę mleka wlewamy do garnka o grubym dnie, dodajemy pastę waniliową, masło, ksylitol i płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i żółtko. Przelewamy do gotujących się płatków i mieszamy. Całość zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Blendujemy budyń owsiany i wkładamy do pucharków.
Gdy ostygnie nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego i dodajemy owoce.
W pozostałym mleku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i żółtko. Przelewamy do gotujących się płatków i mieszamy. Całość zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Blendujemy budyń owsiany i wkładamy do pucharków.
Gdy ostygnie nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego i dodajemy owoce.