Sposób przygotowania:
Budyń ryżowySposób przygotowania budyniu
Ryż zalewamy szkl wody, gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut co jakiś czas mieszamy.
Mleko mieszamy z cukrem, solą i wanilią, dolewamy do ryżu, całość gotujemy, aż wszystko zacznie gęstnieć, a ryż zrobi się miękki.
Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie, dodajemy do ryżu, całość chwilę gotujemy, gotowy ryż przelewamy do pucharków
Galaretka z pomarańczy
Do soku z pomarańczy dodajemy cukier i sok z cytryny, całość gotujemy, następnie przecedzamy przez gęste sitko, jeszcze raz gotujemy. Mąkę mieszamy z zimną wodą, wlewamy na gotujący się sok, chwile gotujemy. Galaretkę lekko studzimy, wykładamy na warstwę ryżową.
SylaUla
gosia56
Bo
Ciesze się ,że i Wam się spodobał :))