IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Budyń waniliowy z jagodami i biszkopciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny deser zarówno na ciepło jak i na zimno.

Budyń waniliowy z jagodami i biszkopciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Budyń waniliowy z jagodami i biszkopciki

 

 

Sposób przygotowania:

Budyń waniliowy z jagodami i biszkopciki
Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.Do gotującego mleka w rondelku wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do dwóch pucharków. Zostawić do ostygnięcia. Jagody wymieszać z 1/2 szklanki cukru i wszystko przesmażyć w małym rondelku. Jagody wlać na budyń i udekorować biszkoptem (jak ostygnie) Smacznego!
Budyń waniliowy z jagodami i biszkopciki
Do pucharków wlewamy warstwowo budyń i jagody

Tagi:

biszkopt