marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tapioka zapiekana.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tapiokę rozkleić na mleku,dodać cukier,masło,szczyptę soli..Formę wysmarować,wysypać bułką.Tapiokę ostudzić,dodać resztę składników.Zapiec.

Tapioka zapiekana.

Składniki:

Tapioka zapiekana.

 

Sposób przygotowania:

Tapioka zapiekana.
Tapiokę rozkleić na mleku z dodatkiem masła,cukru i szczypty soli.
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Ugotowaną tapiokę wystudzić.Żółtka utrzeć z cukrem,wymieszać z tapioką,skórką cytrynową,wanilią i pianą z białek.Włożyć do formy i zapiec z 20-30 min.Podawać posypaną cukrem pudrem.

Tagi:

jajko tarta jajka