Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Budyniowe kruche babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszne babeczki z budyniem

Budyniowe kruche babeczki

Składniki:

Budyniowe kruche babeczki

 

  • mąka 2 szklanki
  • cukier 5 łyżek
  • jajko 1 sztuka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • budyń czekoladowy 1 opakowanie
  • mleko 2 szklanki
  • margaryna pół kostki
  • czekolada

Sposób przygotowania:

Budyniowe kruche babeczki
W garnuszku zagotować na mleku budyń według przepisu na opakowaniu. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto o gładkiej konsystencji. Włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować. Foremki nasmarować i posypać bułką tartą. Wykrajać foremką ciasto i wylepiać środek i boki foremek. Piec 15 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć babeczki z foremek i ostudzić. Do każdej babeczki wlać budyń czekoladowy i pokruszyć czekoladę.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.