dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Budyniowe naleśniki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Alternatywa gdy nie mamy za dużo mąki :] Świetnie pachną i smakują

Budyniowe naleśniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyniowe naleśniki

 

  • 2 łyżki mąki
  • budyń śmietankowy
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka oleju
  • marmolada różana lub inny dżem itp

 

Sposób przygotowania:

Budyniowe naleśniki
Mąkę mieszamy z proszkiem, budyniem, mlekiem, cukrem i jajkiem. Najlepiej utrzepujemy trzepaczką - rózgą. ciasto musi mieć konsystencję gęstszą od typowego naleśnikowego. Będzie bardzo kremowe. Wlewamy łyżeczkę oleju i wykładamy na nagrzaną beztłuszczową patelnię 2 łyżeczki ciasta i łyżką rozsmarowujemy po patelni (będzie gęste i nie będzie się chciało samo rozsmarować). Smażą się momentalnie, praktycznie od wylania i rozprowadzenia kilka sekund i już są złote.Smarujemy dżemem i zwijamy w rulon
Budyniowe naleśniki
Etap 1
Budyniowe naleśniki
Etap 2
Budyniowe naleśniki
Etap 3
Budyniowe naleśniki
Etap 4

Tagi:

jajko jajka