Sposób przygotowania:
Budyniowe z truskawkami
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz żółtka, zagnieść kruche ciasto które schłodzić. Ze schłodzonego ciasta odłożyć 1/4 całości, a resztę wyłożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem blaszki (30 cm na 20 cm). Białka jajek ubić na sztywno i dodać do nich cukier i nadal ubijać na najwyższych obrotach miksera do sztywnej bezy wsypać suchy proszek budyniowy i cały czas ubijać na koniec dodać olej i dokładnie wszystko wymieszać. Przygotowaną masę budyniową wylać na ciasto wyłożone w formie na niej ułożyć truskawki i posypać porwanym na kawałeczki ciastem które odłożyliśmy. Piec w temp. 190 st około 30 minut po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.