Sposób przygotowania:
Tort budyniowy z truskawkami
Biszkopt jasny: białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodajemy cukier i po jednym żółtku. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. W taki sam sposób przygotowujemy i pieczemy biszkopt ciemny. Żółtka ucieramy z cukrem, mieszamy z mąką i budyniami. Wlewamy do gotującego się mleka. Studzimy. Ucieramy miękką margarynę stopniowo dodając zimny budyń. Pokrojoną cytrynę gotujemy z wodą i cukrem, przelewamy przez sitko. Biszkopty okrawamy z wystających części. Każdy kroimy na dwa blaty. Układamy je na przemian: jasny, ciemny tak, aby przypominały lekko przechyloną donicę. Każdy dobrze nasączamy, smarujemy kremem i układamy plasterki truskawek. Na cały tort nakładamy równomiernie resztę kremu. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Z masy cukrowej robimy ozdoby. Resztę ciemnego biszkoptu ścieramy na tarce i posypujemy wierzch toru. Układamy ozdoby.