Sposób przygotowania:
Budyniowiec jaglany z brzoskwiniamiETAP 1:
Budynie wymieszać w 3/4 szkl mleka. Pozostałe mleko zagotować. Dodać mleko z budyniami i mieszać aż zgęstnieje. Przestudzić.
Brzoskwinie wyłożyć na sitko , żeby obciekły z syropu.
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Dodać roztopione i wystudzone masło. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
3/4 ciasta wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie wylać budyń. Ułożyć pokrojone na mniejsze części brzoskwinie i zalać pozostałym ciastem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Pieczenie 50 - 55 min.
Smacznego.
Justi2401
ewaeu
Justynko, zapraszam , proszę się częstować ...:)