Sposób przygotowania:
"Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej, a następnie gorącej wodzie, zostawić do odcieknięcia. Obrać jabłka i brzoskwinie. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych otworach, zaś brzoskwinie pokroić w kostkę. Do rozdrobnionych owoców dodać kaszę jaglaną, cukier, cynamon oraz mielony kardamon. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do formy wyłożonej papierem. Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st. Szarlotkę wyjmować z formy wystudzoną, gdy dobrze stężeje.
!["Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej "Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-z-jablek-i-kaszy-jaglanej-327434.jpg)
!["Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej "Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-z-jablek-i-kaszy-jaglanej-327435.jpg)
!["Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej "Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-z-jablek-i-kaszy-jaglanej-327436.jpg)
!["Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej "Szarlotka" z jabłek i kaszy jaglanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szarlotka-z-jablek-i-kaszy-jaglanej-327437.jpg)