Sposób przygotowania:
Budyniowy gaik.
Wlać szklankę mleka do rondelka i wsypać jedno opakowanie budyniu śmietankowego. Mieszać na małym ogniu, aby nie przywarła masa do dna. Odstawić, przestudzić, a śmietankę wlać do szklanej miski i ubić z odrobiną napęczniałej w zimnej wodzie żelatyny. Schłodzić w lodówce ok. 35 min. Zmieszać z jedną częścią budyniu smakowego. Przelać do czarek deserowych po pół porcji. Następnie Rozpuścić w drugiej porcji mleka budyń czekoladowy, postępując jak z poprzednim. Zestawić i wystudzić na parapecie, po czym dodać resztę kremówki do budyniowej czekoladowej masy i wymieszać jak poprzednią. Wlać masę na śmietankową warstwę w czarkach. Wstawić ponownie do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki, desery udekorować świeżymi listkami mięty po uprzednim ich opłukaniu i serwować.